16-17-18 Νοεμβρίου

Οργανώνουμε εξόρμηση στο Ξηρό όρος!

Οι νύμφες του δάσους γιορτάζουν τον ερχομό του χειμώνα και στολίζουν τα βουνά με όλα τα χρώματα. Γεμίζουν με κρυστάλλινο νερό τους χειμάρρους και τα ποτάμια που με το τραγούδι τους μαγεύουν τους περαστικούς, κρύβουν τους θησαυρούς ανάμεσα στα φυλλώματα και μας περιμένουν να τους ανακαλύψουμε!
Στον ξενώνα ΒΑΤΕΡΗ, στη Λίμνη Ευβοίας, στις 16-17-18 Νοεμβρίου οργανώνουμε εξόρμηση στο Ξηρό όρος για να μαζέψουμε άγρια μανιτάρια και να καλωσορίσουμε το χειμώνα, να απολαύσουμε τις ομορφιές του δάσους, την καλή παρέα και το τσιπουράκι μας!

16/11: άφιξη στον ξενώνα. Καλωσόρισμα στη σάλα με το αναμμένο τζάκι, με καφεδάκι και σπιτικά γλυκά. Το βραδάκι ψήνουμε κάστανα στη θράκα και στήνουμε το γλέντι μας με κρασί και τσίπουρο της Βατερής και με τα σπιτικά μεζεδάκια μας.

17/11: παίρνουμε το πρωινό μας και κατά τις 10:00 παίρνουμε τα καλαθάκια μας και ξεκινάμε για το βουνό μαζί με τον ειδικό μας επί των μανιταριών. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το ρακοκάζανο στην Κοκκινομηλιά. Ο Γιάννης και η Κούλα μας περιμένουν για να μας δείξουν πώς γίνεται η απόσταξη και για να μας κεράσουν ζεστό τσιπουράκι δίπλα στα έλατα, τους αργειούς και τα πλατάνια. Το μεσημέρι πάμε για φαγητό: κόκορας αλανιάρης με μακαρόνια, πίτες με χωριάτικο φτιαχτό φύλλο, κρασάκι, σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, ειδικά για τους επισκέπτες της ΒΑΤΕΡΗΣ!
Επιστρέφουμε στη ΒΑΤΕΡΗ, ξεκουραζόμαστε, και το βράδυ μαγειρεύουμε τα μανιτάρια μας με διάφορες συνταγές και τ' απολαμβάνουμε δίπλα στο τζάκι, με κρασάκι της Βατερής και καλή μουσική.

18/11: χαλαρώνετε και ηρεμείτε. Ξυπνάτε ότι ώρα θέλετε και παίρνετε το πρωινό σας με την ησυχία σας. Αν θέλετε, πάμε και μια βόλτα να σας δείξουμε τα πλακόστρωτα σοκάκια και την παραλία της Λίμνης!

Για περισσότερες πληροφορίες (διαθεσιμότητα, τιμές κ.λπ.) επικοινωνήστε μαζί μας στο 22270 32493.